Iniciar Sessió
  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

XERRADA SOBRE INTEGRACIÓ SENSORIAL

 

Des de la Comissió d’Atenció a la Diversitat d’Aprenentatge (CADA) us volem convidar a una Xerrada sobre Les necessitats sensorials dels infants d'avui dia i com crear escoles sensorialment intel·ligents a càrrec de Bàrbara Viader i Vidal Directora i Terapeuta Ocupacional del Centre d’Estimulació Infantil de Barcelona (Màster en Neurociències UB Terapeuta Ocupacional Pediàtrica UAB Especialització en Educació, Universitat Nacional Colòmbia Certificació en Integració Sensorial, Universitat Califòrnia).

Serà el proper dimecres 15  de maig a les 17:00 al menjador de l’escola, amb servei d’acollida gratuït per infants de P3 a 6è.

DESCARREGA'T LA PRESENTACIÓ DE LA XERRADA
També pots trobar altres documents d'interès:
- Guia bàsica d'integració sensorial
- Cartell "¿DISPRAXIA? Puntos a considerar"
- Cartell "Por qué mi hijo/a hace esto?"
- Cartell "¿Conoces a algún niño/a con dos o más de estars características?
- Flyer "Juguem amb les cartes del CEIB"

img-20190427-wa0036

I que és això de les necessitats sensorials?

 

Sovint és fàcil processar els estímuls sensorials externs i interns però de vegades no ho és... i observem i ens qüestionem perquè els nostres infants els hi costen algunes coses, rebutgen determinades sensacions o actuen amb comportaments diferents... Alguns exemples d’alteracions en el processament sensorial serien: poca consciència dels perills (alçades, velocitat...), descontrol propioceptiu del cos que pot manifestar-se amb caigudes freqüents o falta d’equilibri, situacions que li molesten i provoquen plors i rabietes, hipersensibilitats al so o al tacte, cerca constant del moviment, desorganitzacions de conducta o pors...o reticències a tastar menjars nous, sempre volent el mateix...o poca habilitat en motricitat fina i gruixuda.


La integració sensorial és la capacitat que té el sistema nerviós central d’interpretar i organitzar informacions captades per diversos òrgans sensorials del cos.

 

Jean Ayres en els anys 60 als Estats Units va ser la creadora de la Integració Sensorial per abordar problemes d’aprenentatge en els infants, com un procés neurològic que integra i organitza totes les sensacions que experimentem al cos així com de l'exterior (gust, vista, oïda, tacte, olfacte, moviment, gravetat i posició en l'espai) i que rebem de forma continuada.

 

És a dir, abans d'aprendre a llegir, escriure i calcular, hem de donar sentit a que veiem i sentim, hem de ser capaços de planificar els nostres moviments i d'organitzar el nostre comportament. Aquesta capacitat depèn de l'eficàcia en què el nostre sistema nerviós organitza els missatges que rep dels nostres sentits.

 

La Bàrbara Viader ens n'explicarà molt més el pròxim 15 de maig!!

 

Us esperem a tots i totes a la xerrada!

Comissió CADA, AFA Estel Guinardó


 

 

 

actualitat

tots som l'ampa!

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola ESTEL - GUINARDÓ és una associació sense ànim de lucre que està formada per totes les famílies de l’alumnat de l’escola.

A l'Escola Estel, l'AMPA és present en el Consell Escolar i treballa de bracet amb l'equip de mestres, contribuint activament en la millora de la qualitat de l'ensenyament conscient de la importància que té pels nostres fills i filles.

Coneix més l'AMPA
CEIP ESTEL-GUINARDÓ logohort