Iniciar Sessió
  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Una bona guia per educar en positiu

Us presentem una publicació que ens ha semblat molt interessant. Es tracta de la guia ¡Quien te quiere a ti!, editada per Save the Children amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Es tracta d'una guia adreçada a pares i mares que té per objectiu fomentar l'educació en positiu i lluitar contra a la violència cap als infants.

És una guia extensa però molt ben estructurada amb un primer capítol dedicat al desenvolupament dels infants en cada fase de la vida (quins canvis es produeixen i quines necessitats tenen en cadascuna d'elles), un segon sobre el vincle afectiu, un tercer sobre la resolució de conflictes i un quart sobre les conseqüències de l'ús de la força amb les criatures. El llibre planteja exemples de situacions quotidianes en què ens podem trobar tots en el dia a dia dels nostres fills i proposa pautes per resoldre'ls.

La guia fa molt d'èmfasi en desmuntar els mites que justifiquen l'ús de la violència com a eina per educar, i recorda que castigar als nens (físicament o psicològicament) suposa vulnerar els drets dels infants, i que les enquestes oficials, com la del Centro de Investigaciones Sociológicas de 2004, revelen que el 52% de la població creu que a vegades cal pegar a les criatures per educar-les.

 

actualitat

tots som l'ampa!

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola ESTEL - GUINARDÓ és una associació sense ànim de lucre que està formada per totes les famílies de l’alumnat de l’escola.

A l'Escola Estel, l'AMPA és present en el Consell Escolar i treballa de bracet amb l'equip de mestres, contribuint activament en la millora de la qualitat de l'ensenyament conscient de la importància que té pels nostres fills i filles.

Coneix més l'AMPA
CEIP ESTEL-GUINARDÓ logohort