Iniciar Sessió
  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Contra la nova reforma educativa del ministre Wert, dijous 13 manifestació!

Com si amb els atacs a l’escola pública i la cohesió social que representen les retallades del govern de CiU no en tinguéssim prou, arriben molt males notícies des de Madrid, amb l’esborrany de l’enèsima reforma educativa que prepara el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Aquesta l’han batejada como a LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) i davant l’onada de rebuig, per ara tot el que ha fet el ministre és advertir que ell, “como un toro bravo”, se “crece ante el castigo”.

Es tracta d’un més que preocupant avantprojecte, que entén l’educació i els nostres fills com una mercaderia, que segregarà alumnes, augmentarà ràtios a les aules, eliminarà els grups desdoblats, rebaixarà el pes de les assignatures més creatives i establirà un sistema de competència entre centres educatius (que es poden veure abocats a lluitar pels millors alumnes per tal d’accedir als recursos de l’administració). Un model d’escola pública que ha estat criticat per experts de tot Espanya i que dilluns passat el catedràtic en Pedagogia Francisco Imbermón, qualificava d’escola “low cost”, alertant que repercutirà en la igualtat i l’equitat.

A més de tot això, la LOMCE és un atac en tota regla al català a l’escola, perquè treu la nostra llengua com a assignatura troncal i la relega a assignatura d’especialitat. Inicialment, el text pretenia fins i tot que el coneixement del català no formés part de les proves d’avaluació del final de l’escolarització, un extrem que sembla que Wert reconsiderarà davant la reacció dels partits, entitats i l’opinió pública catalana. El mateix Govern català va arribar a cridar dimarts passat a la “insubmissió” davant la futura llei.

Sigui com sigui, l’escola pública està en perill com fa moltes dècades que no ho estava. En els últims dies s’han succeït desenes de protestes més o menys espontànies o organitzades. A Barcelona, el MUCE (Marc unitari de la comunitat educativa, que aplega mestres, famílies, sindicats i entitats), ens convoca el proper dijous dia 13 de desembre a la plaça de la Universitat per manifestar-nos fins a la plaça de Sant Jaume.

Us animem també a aprofitar la jornada de protesta per estrenar les samarretes grogues: que els alumnes se la posin per per venir a l’escola. A la tarda, ens podem trobar per anar plegats a la manifestació a les 17.45 a la cantonada de Pelai amb Balmes, on hi ha l’entrada dels Ferrocarrils.

Recordeu. Dijous dia 13 samarretes grogues i a la tarda, manifestació contra el projecte de reforma educativa del ministre Wert.
 

actualitat

tots som l'ampa!

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola ESTEL - GUINARDÓ és una associació sense ànim de lucre que està formada per totes les famílies de l’alumnat de l’escola.

A l'Escola Estel, l'AMPA és present en el Consell Escolar i treballa de bracet amb l'equip de mestres, contribuint activament en la millora de la qualitat de l'ensenyament conscient de la importància que té pels nostres fills i filles.

Coneix més l'AMPA
CEIP ESTEL-GUINARDÓ logohort